Microsoft Send, aplikacija za trenutnu e-poštu sada je dostupna za korisnike iOS-a

13
Microsoft Send, aplikacija za trenutnu e-poštu sada je dostupna za korisnike iOS-a

Send je još jedna ideja aplikacije koja je nedavno izvučena iz Microsoft Garage, interne platforme koja pretvara kreativne koncepte zaposlenika u projekte iz stvarnog svijeta.

Microsoft lansira svoju najnoviju aplikaciju koja je usmjerena na smanjenje vremena potrebnog korisnicima da pregledaju i odgovore na e-poštu na svom mobitelu. Najnovija aplikacija tehnoloških divova, Send, koristit će se kao aplikacija za razmjenu e-poruka, ali će više funkcionirati kao instant poruke.

Američka multinacionalna tehnološka tvrtka oduvijek je pokušavala učiniti da mobilna e-pošta radi više poput usluge razmjene tekstualnih poruka. Nekoliko drugih startupa već je isprobalo tu ideju; na primjer, aplikacija stvorena još 2013. pod nazivom Hop, koja je ponudila svoju platformu kao lak način za slanje i primanje e-pošte. Još jedan startup poznat pod imenom MailTime, olakšao je korisnicima slanje brzih e-poruka.

Ideja uopće nije loša, ali do sada je nitko nije uspio realizirati. Više od 50 posto korisnika danas pokušava izbjeći korištenje e-pošte za komunikaciju. Radije smatraju da je bolje koristiti aplikacije za razmjenu društvenih poruka kao što su WhatsApp, Facebook i iMessage.

Uz Send, Microsoft pokušava stvoriti platformu koja bi zapravo bila aplikacija za e-poštu, ali bi nudila sučelje kako bi korisnik mogao odmah slati kratke poruke. Na primjer: „pošaljite prezentaciju sada“ ili „nađimo se za 10.“

Send je još jedna ideja aplikacije koja je nedavno izvučena iz Microsoft Garage, interne platforme koja pretvara kreativne koncepte zaposlenika u projekte iz stvarnog svijeta. Mnoge druge aplikacije koje se danas koriste s korisnicima ideje su izvučene iz Microsoft Garage. Projekti koji se pokreću s platforme uglavnom su samo koncepti koji se isprobavaju u stvarnom svijetu i da se vidi mogu li zapravo uspjeti kao proizvod na tržištu.

Rekavši to, Microsoft će nastaviti poboljšavati Send do razine na kojoj ga korisnici zapravo ispravno koriste. Ako Send uspije sa svojim iPhone izdanjem koje se održava danas, tvrtka će nastaviti svoj razvoj na drugim platformama kao što su Android i Windows.

Trenutno, Send može sinkronizirati kontakt s više korisničkih računa, koji se zatim prikazuju na njegovom početnom zaslonu. Korisnici se mogu odlučiti kliknuti na kontakt i započeti razgovor s njim ili prijeći prstom kako bi odabrali ugrađeni „brzi odgovor“ poput „Dolazim uskoro“ ili „Nazvat ću što prije“. Ovo je jedna od onih mudrih značajki aplikacije i nešto što aplikaciju izdvaja od konkurenata.

Na kraju, Microsoft cilja Pošalji samo na poslovne korisnike, za razliku od drugih aplikacija za e-poštu koje ciljaju na širu korisničku bazu. Aplikacija će u budućnosti dodati nekoliko IT kontrola, kaže Microsoft. Send je dostupan u iTunes trgovini, a korisnici se mogu tamo uputiti kako bi ga odmah preuzeli.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar