Kako zajedno streamati na Twitchu 2021

9
Kako zajedno streamati na Twitchu 2021

Iako je streaming na Twitchu dovoljno jednostavan, zajedničko strujanje zahtijeva više truda. To je uglavnom zbog Twitchovih strogih Smjernica zajednice i Uvjeta pružanja usluge. Dakle, postoji a ograničite na ono što možete zajedno streamati na Twitchu.

Međutim, ako je pružanje vlastitog sportskog komentara vaša niša, a želite naučiti su-streamati na Twitchu, onda ste došli na pravo mjesto. Ovaj vodič će pokriti kako zajedno streamati na Twitchu pomoću aplikacije treće strane. Osim toga, pokazat ćemo vam kako streamati momčad.

Zajednički streaming na Twitchu

Co-Streaming opisuje simultano strujanje prijenosa vašim vlastitim. U osnovi možete koristiti zajedničko streamanje za pokretanje gledanja zajedno sa svim svojim sljedbenicima streama. Ipak, još jednom treba napomenuti da Co-Streaming je ograničen na određene događaje i programe uživo licencirane od strane Twitcha.

Twitch vodi (polu-redovito) ažurirani vodič koji sadrži a popis svih događaja koji se mogu sustreamati. Kao takav, morate biti promišljeni i svjesni onoga što pokušavate sustreamati na Twitchu. Nadalje, Twitch zahtijeva od vas da dodate posebnu oznaku kako biste informirali ljude da sudjelujete. Štoviše, jednom kad budeš siguran u to pravno je prihvatljivo su-streamati događaj, možete pratiti ostatak ovog vodiča.

Najbolji način za zajedničko streamanje (ili samo streamanje općenito) s Twitchom je putem aplikacije treće strane kao što je Open Broadcaster Software (OBS), vMix ili XSplit Broadcaster. Ove su aplikacije u osnovi učinile nepotrebnim računala za prijenos uživo s dvostrukim postavljanjem.

Budući da je OBS najpopularniji softver za streaming i snimanje treće strane otvorenog koda (zbog otvorenog koda), pokazat ćemo vam kako ga koristiti za zajednički stream sadržaja.

Zajedničko strujanje s OBS-om

Kada završite s dodavanjem svoje oznake, fokus možete vratiti na OBS aplikaciju. Trebao bi automatski početi prikazivati ​​vaš sustream. Kada budete spremni za emitiranje uživo, možete kliknuti na Pokrenite streaming gumb ispod Kontrolna ploča.

  Bilješka: Nakon postavljanja, OBS vam omogućuje povezivanje vašeg Twitch računa. Zapravo, aplikacija nevjerojatno olakšava povezivanje vašeg računa za streaming. Dakle, ako prvi put instalirate OBS, nemojte preskočiti čarobnjaka za početnu konfiguraciju. Slijedite upute i povežite svoj Twitch račun.

Korištenje X-Split Broadcastera za sustream

Drugi najpopularniji izbor za Windows PC Twitch streamere je X-Split Broadcaster. U ovom odjeljku ćemo vam pokazati kako ga koristiti za Co-Stream.

 • Pokrenite X-Split Broadcaster
 • Klikni na Dodaj izvor dugme
 • Odaberi web stranica iz skočnog izbornikaX-Split Broadcaster
 • Umetnite URL emitiranja i kliknite na gumb U redu
 • Primijenite oznaku Co-Stream s nadzorne ploče
 • Kliknite na stream gumb na početnom zaslonu
  Bilješka: Trebalo bi se podrazumijevati, ali prije nego što budete mogli zajedno streamati s X-Splitom, morat ćete biti sigurni da je vaš Twitch račun povezan s X-Splitom. Svoj račun možete koristiti pomoću izbornika Broadcast. X-Split ima zgodnog čarobnjaka koji cijeli proces čini predivno jednostavnim. Također je važno imati najnoviju verziju X-Split Broadcastera. Co-streaming s Twitchom radi samo na verziji X-Split 3.0.1 i novijim.

Kako Squad Stream na Twitchu

Možda ste naišli na ovaj članak očekujući da saznate kako Squad Stream na Twitchu. Vrlo je lako zbuniti strujanje momčadi i zajedničko streamanje. Njih dvoje su vrlo slični. Twitchova značajka Squad Stream omogućuje strujanje do četiri streamera u jednom prozoru.

Osobito je koristan za streaming sadržaja igara koji uključuje multiplayer. Suradnja kroz streamanje odreda omogućuje manje poznatim streamerima da steknu veću privlačnost i poznatost u zajednici radeći s poznatijim streamerima.

Da biste odredili Stream na Twitchu, učinite sljedeće:

 • Kliknite na ikonu svog profila
 • Odaberi Nadzorna ploča za kreatore iz skočnog izbornika
 • Kliknite na Stream Manager s lijeve ploče
 • Kliknite na plus (+) widget ispod Brze radnje odjeljakBrze radnje Twitch
 • Kliknite na Dodaj Squad Streaming s popisa izbornika Brze radnjeSquad Stream

Odavde možete pozvati momčad da se pridruži vašem streamu ili prihvatiti sve pozivnice koje su vam možda poslane.

Često postavljana pitanja

Mogu li zajedno streamati s Twitchom na Xboxu?

Iako vam Microsoft dopušta su-streamanje pomoću Mixera, ni oni ni Twitch nisu dodali nikakvu podršku za zajedničko strujanje na bilo kojoj verziji Xboxa.

Međutim, i dalje možete prenositi svoj sadržaj jednim streamom i potaknuti svoje sljedbenike da koriste platformu za više strujanja za su-streamanje svih suradnika s kojima ste možda partner na streamu.

Mogu li zajedno streamati s Twitchom na mobilnom uređaju?

Nažalost, ne možete su-streamati iz Twitchove mobilne aplikacije. Osim toga, u vrijeme pisanja ovog članka nije bilo aplikacija trećih strana koje bi olakšale ko-streaming ili strujanje u grupi putem vašeg mobilnog uređaja.

Ipak, iako tehnički ne možete sustreamati pomoću mobilne aplikacije Twitch, možete ugostiti druge kanale. Da biste pristupili značajci hostinga iz mobilne aplikacije, učinite sljedeće:

 • Dodirnite na Udio dugme
 • Zatim dodirnite Kanal domaćina

To tehnički možda nije zajedničko ili grupno strujanje, ali vam omogućuje suradnju s drugim autorima.

Mogu li zajedno streamati na Playstationu?

Ne postoji ugrađeni način zajedničkog strujanja s bilo koje verzije PlayStationa. Međutim, postoje načini da se ovo ograničenje zaobiđe.

Na primjer, možete upotrijebiti kameru za prijenos igre na svoje računalo, a zatim koristiti OBS za sustream. Nadamo se da će Sony i/ili Twitch u budućnosti dodati značajku za co i squad streaming.

Možete li gledati dva Twitch streama odjednom?

Ako ste sljedbenik Twitcha i želite gledati više streamova istovremeno, možete koristiti uslugu kao što je Multistream ili Twitchtheater. Sve što trebate su URL-ovi za kanale koje želite streamati, a ova rješenja će se pobrinuti za ostalo.

Također možete gledati dva ili više streamova istovremeno gledajući Squad Stream.

Možete li streamati na više Twitch računa?

Ako imate dovoljno propusnosti i resursa, možete streamati sadržaj s više Twitch računa istovremeno. Sve što trebate učiniti je postaviti više računa s Twitchom koristeći jedinstvene adrese e-pošte.

Zatim možete koristiti različite web-preglednike ili neovisne kartice za pristup tim računima i strujanje različitih kanala s njih.

Jesu li Alt računi dopušteni na Twitchu?

Nažalost, alternativni (alt) računi nisu dopušteni na Twitchu. To je protiv Twitchovog Ugovora o uvjetima pružanja usluge. Prema TOS-u, korištenje više računa zapravo vam može trajno zabraniti streaming na Twitchu.

Stoga, iako možete streamati istovremeno s različitih računa i maskirati svoj IP koristeći VPN, mi to ne preporučujemo.

Kako mogu testirati stream bez emitiranja uživo?

Twitch omogućuje potencijalnim streamerima da testiraju svoje streamove prije emitiranja uživo. Svoj stream možete testirati pomoću ugrađenog Twitcha alat za inspektore.

Nakon što dođete do URL-a, tražit će od vas da unesete svoje podatke za prijavu i pokrenete test streama. Proces je prilično intuitivan i dovoljno jednostavan da ga može koristiti gotovo svatko.

Sažetak

U gornjem vodiču istražili smo kako zajednički streamati na Twitchu. Osim toga, raspravljali smo i o tome kako možete koristiti Squad Stream za suradnju i dijeljenje više streamova s ​​drugim kreatorima.

Nadamo se da vam je ovaj članak bio koristan. Nemojte zaboraviti podržati svoje omiljene Twitch streamere donirajući im. Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara, ostavite ih ispod. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar