Kako brzo pronaći Kindle adresu e-pošte

18
Kako brzo pronaći Kindle adresu e-pošte

Većina vlasnika Kindlea možda ne zna da vam Amazon daje jedinstvenu adresu e-pošte za svaki Kindle koji posjedujete. Omogućuje vam slanje dokumenata i e-knjiga na vaš Kindle bez ručnog učitavanja putem računala pomoću USB kabela.

Ali kako pronaći ovu adresu e-pošte? U ovom vodiču pokazat ćemo vam sve načine na koje možete pronaći kindle adresu e-pošte i koristiti je za slanje dokumenata na svoj Kindle.

Kako pronaći Kindle adresu e-pošte

Amazon čuva iznenađujuću količinu informacija o vašem Kindleu. Može biti teško pregledati sve izbornike i kategorije kako biste pronašli svoju Kindle adresu e-pošte. Ipak, postoje dvije metode pomoću kojih možete pronaći.

Ili možete pronaći svoju Kindle adresu e-pošte pomoću web-preglednika i pristupom informacijama o vašem Amazon računu ili je možete pronaći pod podacima o računu sa samog uređaja.

1. Korištenje vašeg Amazon računa

Da biste pronašli svoju Kindle adresu e-pošte sa svog Amazon računa, trebate učiniti sljedeće:

Opet, ovo nije jedini način da pronađete svoju Kindle adresu e-pošte. Možete ga pronaći i sa svog uređaja.

2. Korištenje uređaja Kindle

U vrijeme pisanja ovog članka bilo ih je 11 generacija Kindlesa. Prvi Kindle izašao je 2007. godine, a od tada je bilo preko dvadeset različitih modela. Svaka vrsta Kindlea drugačije strukturira svoje postavke.

Ovaj odjeljak će se usredotočiti na to kako pronađite svoju Kindle adresu e-pošte na Kindle Fire (sada se zove an Amazon Fire) i Kindle Paperwhite.

Kindle/Amazon Fire

Kindle Paperwhite

 • Uvjerite se da ste na Početni zaslon Kindlea
 • Dodirnite na Ikona postavki (⚙) na vrhu zaslona
 • Odaberi Sve postavke
 • Dodirnite Vaš korisnički račun

Vaša Kindle adresa e-pošte nalazi se ispod zadnje stavke na ovom zaslonu (Pošalji na Kindle e-poštu).

Kako poslati dokumente na svoju Kindle e-poštu

Nakon što pronađete svoju Kindle adresu e-pošte, možete poslati dokumente na nju.

 • Otvorite svoje klijent e-pošte
 • Sastavite novu poruku e-pošte
 • Priložite dokument(e) koje želite poslati na svoj Kindle
 • Kliknite na PoslatiPošaljite privitke na Kindle e-poštu

Ako ste ispravno slijedili ove korake, Amazon bi vam trebao poslati e-poruku tražeći od vas da potvrdite svoj Kindle dokument. imat ćeš 48 sati za provjeru dokumenta prije nego što se pojavi na vašem Kindleu. Vaš Kindle mora biti povezan s internetom prije nego što može preuzeti vaše dokumente.

Obavijest o provjeri za Amazon Kindle

Usluga Send-to-Kindle ne zahtijeva da unesete predmet ili tijelo poruke. Sve što treba je vaša Send-to-Kindle adresa e-pošte i barem jedan dokument. Svoj dokument možete potvrditi samo jednom.

Ako je vaš Kindle povezan s internetom, vaši dokumenti ili knjige pojavit će se u vašoj knjižnici u sljedeća 2 sata, ovisno o tome koliko ste privitaka poslali, njihovoj veličini i vašoj brzini interneta.

Amazon vam to dopušta preskočite postupak provjere za buduće prijenose dokumenata. Možete pročitati poruku za potvrdu da biste saznali kako to učiniti.

Često postavljana pitanja

Koju vrstu datoteka mogu poslati koristeći svoju Kindle adresu e-pošte?

Usluga za osobne dokumente Kindle ima ograničenje na vrste dokumenata koje joj možete poslati. Ove vrste dokumenata i slika možete slati samo na svoju Kindle adresu e-pošte:

 • Mobi knjige (.Mobi)
 • Format obogaćenog teksta (.rtf)
 • Microsoft Word (.doc, .docx)
 • HTML (.htm, .html)
 • Tekstualni (.txt) dokumenti
 • Arhivirani dokumenti (zip, x-zip)
 • Adobe PDF (.pdf)
 • Jpegs slike (.jpg, .jpeg)
 • GIF-ovi (.gif)
 • Bitmape (.bmp)
 • PNG slike (.png)

Što se događa ako pošaljete nepodržani dokument na moju Kindle adresu e-pošte?

Opet, usluga e-pošte Send-to-Kindle podržava samo određene vrste datoteka. Ako pošaljete nepodržani dokument ili e-knjigu kao što je EPUB, Amazon Kindle podrška će vam poslati a poruku koja vas obavještava da je došlo do problema s dokumentom koji ste pokušali poslati.

Ako želite prenijeti dokumente koje usluga ne podržava, prvo ćete ih morati pretvoriti, a zatim kopirati na Kindle pomoću USB kabela spojenog na računalo.

Koliko dokumenata možete poslati u jednoj e-pošti?

Amazon može obraditi 25 privitaka u jednoj e-poruci odjednom. Međutim, broj privitaka koje možete poslati putem e-pošte također ovisi o vašoj usluzi za razmjenu poruka e-pošte.

Koliko veliki mogu biti privici datoteka?

Kombinirana veličina datoteke privitka koje šaljete pomoću usluge Send-to-Kindle mora biti manji od 50MB. Možete ih komprimirati u arhivu (.zip ili .rar), a servis Amazon će ih raspakirati umjesto vas.

Može li Amazonova usluga Send-to-kindle pretvoriti dokumente umjesto mene?

Usluga Amazon Send-to-Kindle može pretvoriti dokumente i knjige u izvorni format e-knjiga Kindle (.azw). Ako želite koristiti ovu opciju, morate umetnuti riječ „Pretvoriti“ u redak predmeta poruke e-pošte.

Mogu li promijeniti svoju Amazon Send-to-kindle adresu e-pošte?

Amazon vam omogućuje da promijenite ili uredite svoju Amazon adresu e-pošte pod njezinom Upravljajte uređajima opcija. Jednostavno kliknite na Uredi pored vaše Kindle adrese e-pošte.

Možete promijeniti prefiks adrese e-pošte (dio prije @), ali ne i domena e-pošte (dio nakon @). Dakle, vaša adresa e-pošte Send-to-Kindle mora završavati s „@kindle.com

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar