Discord mikrofon ne radi: Vodič za sve-u-jednom!

10
Discord mikrofon ne radi: Vodič za sve-u-jednom!

Pet godina nakon objavljivanja i Discord je sada jedna od najpoželjnijih usluga glasovnog chata u svijetu. Jednostavan je za instalaciju, navigaciju i korištenje – nije ni čudo što je toliko popularan. Ali ova sveobuhvatna aplikacija ima toliko značajki i postavki da može biti teško riješiti sve probleme u tren oka.

A jedan od onih problema s kojima se često susrećemo? Mikrofon ne radi za Discord! Mnogi korisnici su se suočili s ovim problemom dok su koristili aplikaciju. Iako problem može biti isti, uzroci i popravci mogu biti različiti za svakog korisnika.

Ali ne bojte se, mi smo ovdje s detaljnim vodičem ne samo da pronađemo u čemu je problem već i da ga riješimo. Pokušali smo osigurati da nećete morati izaći iz ovog članka bez pronalaska rješenja. Pa skočimo ravno u to!

Jeste li sigurni da nema drugih skrivenih problema izvan Discorda?

Prije nego što krenete s rješavanjem problema s Discord mikrofonom, provjerite radi li mikrofon vašeg uređaja. Ponekad to može biti interni ili vanjski audio ulaz (slušalice, itd.) koji djeluje gore. Postoji nekoliko načina da to provjerite:

 1. Ako ste na radnoj površini, možete otići na provjeru zvuka iz opcije postavki.
 2. Uvijek možete koristiti aplikaciju za snimanje zvuka/video za testiranje mikrofona.

Sada kada ste izvršili nekoliko provjera i uvjerili se da je vaš uređaj bez osjećaja krivnje, prijeđimo izravno na rješavanje postojećeg problema.

Popravci izvan aplikacije

Neke postavke izvan aplikacije možda sprječavaju vaše prijatelje da vas čuju. Evo najčešćih i kako ih riješiti!

Prvi način: Osigurajte da Discord ima pristup mikrofonu

Postavke privatnosti vašeg telefona ili radne površine možda ometaju ispravan zvuk. Ali rješavanje ovog problema je brzo i jednostavno.
1) Idite na opciju postavki vašeg uređaja. Ako koristite radnu površinu, također možete pritisnuti Windows+I za otvaranje kartice.
2) Idite na postavke privatnosti > Mikrofon.
3) Provjerite je li dopuštenje uključeno za Discord.
Provjerite ima li Discord pristup mikrofonu

Drugi način: Pokrenite kao administrator

Desnom tipkom miša kliknite ikonu na radnoj površini i kliknite Pokreni kao administrator

. Ovo bi trebalo otvoriti aplikaciju s administratorskim povlasticama koje bi mogle biti potrebne da bi audio značajka radila.

Treći metod: univerzalni popravak za (gotovo) sve ili ponovno pokretanje

 1. Možete pokušati izaći iz aplikacije s telefona/radnog računala i ponovno je otvoriti. Ponekad se aplikacija može suočiti s problemima koji sprječavaju vaše prijatelje da vas slušaju.
 2. Druga opcija je odjava i prijava iz aplikacije. I u verziji za stolna računala i u mobilnoj verziji, ovu opciju ćete pronaći na dnu kartice postavki.
  Pokušajte se odjaviti i vratiti u aplikaciju.
 3. Ako ništa drugo ne radi, možete pokušati ponovno pokrenuti uređaj ili priključiti audio uređaj (npr. slušalice) i ponovno ga prije pokretanja Discorda.

Popravci unutar aplikacije

Ako ove opcije nisu uspjele, problem je najvjerojatnije u samoj aplikaciji. Zaronimo izravno u njihovo rješavanje!

Opcija četiri: Automatska ulazna osjetljivost

Automatska ulazna osjetljivost je učinkovit alat za poboljšanje VOIP-a Discorda. To je značajka Discord koja korisnicima pomaže u ravnoteži zvuka koji aplikacija prima. No, korisnici su se žalili na nekoliko propusta, posebno tijekom grupnih poziva.

Možete ga promijeniti po svojoj želji metodom pokušaja i pogreške. Ali ostavljanje automatskog rada za većinu funkcionira. Ako mikrofon ne radi za vas, potonja opcija može riješiti vaš problem.

 1. Idite na Discord korisničke postavke.
  Kliknite na Korisničke postavke.
 2. Kliknite na Glas i video.
  Idite na Glas i video
 3. Trebali biste vidjeti traku u dvije boje sa zaglavljem „Osjetljivost ulaza“. Uključite prekidač pored opcije „Automatski odredi ulaznu osjetljivost“.
  TurEnable 'Automatski odredi ulaznu osjetljivost.'

Opcija peta: Provjerite ima li Discord pravi audio ulaz

Ako za svoj uređaj koristite vanjski audio ulaz, ovaj savjet može riješiti vaš problem. Većinu vremena Discord većinu svojih značajki zadržava na automatskoj ili zadanoj opciji. Ovo je prikladno za većinu slučajeva.

No, to može biti problem za zvuk jer stolna računala i računala imaju interni mikrofon. Želite biti sigurni da Discord otkriva zvuk iz pravog izvora. Evo kako to možete postići.

 1. Idite na Discord postavke > Glas i video.
 2. Pri vrhu biste trebali vidjeti „Ulazni uređaj“. Kliknite na padajući izbornik ispod njega.
 3. Pronađite svoj izvor unosa i kliknite na njega. Ako ne vidite uređaj na svom popisu, pokušajte ga priključiti i ponovno uključiti i zatim ponoviti ovaj postupak. Ako se i dalje ne pojavi, možda postoji problem s vašim slušalicama.
  Odaberite svoj uređaj s padajućeg izbornika pod
 4. Također biste trebali osigurati da je klizač ‚Input Volume‘ odmah ispod ‚Input Device‘ postavljen na Najveći.
 5. Osim toga, također možete izvesti Mic Test s iste kartice kako biste bili sigurni da je sve spremno.

Opcija šest: Onemogućite kvalitetu usluge Visoki džepni prioritet

Kvaliteta usluge (QoS) značajka je koja daje prioritet aplikacijama, tokovima podataka itd. kako bi se optimizirala izvedba aplikacije. Ali kada se više aplikacija ili značajki pokreće odjednom, to bi moglo ometati i stvoriti kvar u audio ulazu. Evo kako to popraviti.

 1. Idite na Discord korisničke postavke > Glas i video.
 2. Pomaknite se da biste pronašli karticu „Omogući kvalitetu usluge s visokim džepnim prioritetom“ pod „Kvaliteta usluge“
 3. Onemogućite značajku klikom na okvir pored nje. Kutija bi se trebala pretvoriti iz zelene s kvačicom u sivu s križićem.
  Onemogućite kvalitetu usluge Visoki džepni prioritet

Zanimljiv savjet: Onemogućavanje ove značajke može pomoći i kod problema s kašnjenjem tijekom igranja igara. Što više znaš!

Sedma opcija: Ponovno pokrenite postavke glasa

Ako ništa drugo do sada nije radilo, možete pokušati resetirati glasovne postavke. Na Discordu postoje mnoge glasovne i video značajke. Stoga može biti prilično teško shvatiti što je isključilo zvuk. Stoga puštanje aplikacije da učini svoju čaroliju može biti jednostavno i učinkovito rješenje mnogo puta!

 1. Idite na korisničke postavke Discorda > Glas i video.
 2. Pomaknite se do dna da biste pronašli „Reset Voice Settings“ u crvenom okviru. Kliknite na njega.
  Kliknite na Poništi postavke glasa na dnu kartice Glas i video.
 3. Pojavit će se skočni prozor za potvrdu vašeg izbora. Odaberite u redu.
  Kliknite U redu.
 4. Ovaj proces može potrajati nekoliko trenutaka dok aplikacija odmara svoje postavke. Kada završite, provjerite radi li zvuk.

Osma opcija: Omogućite Pritisni za razgovor

Razlog zašto smo ovaj savjet uključili pri kraju je taj što bi mogao biti malo gnjavaža, pogotovo na početku. No, ako ste igrač, ovo će vam dobro doći u budućnosti. Nadalje, uskoro ćete se naviknuti.

Push-to-Talk (PTT) je značajka koja stvara vlastitu barijeru između vas i vaših prijatelja. Drugim riječima, vaši vas prijatelji mogu čuti samo kada pritisnete određeni gumb, čak i dok već koristite aplikaciju. Evo kako aktivirate taj ključ.

 1. Idite na korisničke postavke Discorda > Glas i video.
 2. Kliknite na okvir pored „Push To Talk“
  U odjeljku Glas i video korisničkih postavki omogućite
 3. Sada biste ispod njega trebali vidjeti karticu „Prečac“. Kliknite na ‚Snimi vezu tipki‘.
 4. Pritisnite gumb na tipkovnici/mišu/ulaznom uređaju koji želite koristiti za aktiviranje glasa. Ovaj gumb je veza za tipke.
 5. Nakon što odaberete vezu tipki, prestat će snimati. Svoj odabir možete promijeniti klikom na „uredi“.

Savjet: razmislite o korištenju tipki koje se ne koriste tako često. Na primjer, tipka CAPSLOCK izvrsna je opcija za igrače.

Posljednji pokušaj: Ponovna instalacija Discorda

Ako sve drugo nije uspjelo, vaša bi opcija mogla biti potpuno deinstaliranje aplikacije. Izbrišite ga, preuzmite softver i ponovno ga instalirajte. Ovo je uspjelo mnogim korisnicima za mnoge probleme s kojima su se susreli tijekom korištenja aplikacije.

Discord tim je izvrstan asistent!

Ako ponovna instalacija ne uspije, nemojte gubiti nadu. Možete pokušati kontaktirati Discord tim za podršku, a oni će vam pomoći s bilo kojim problemom u aplikaciji na koji naiđete.

Nadamo se da vam je ovo pomoglo da riješite svoj problem i da ste se mogli povezati sa svojim prijateljima! Javite nam koja vam je opcija bila od koristi kako biste bili od koristi našim drugim prijateljima u nevolji. Za ažuriranja, vijesti, trikove i sve-tehnološke ostanite u tijeku.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar